sledovani hd filmy z usb na tv

Návody jak na HD video, převody, přehrávání, stahování
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 19 črc 2009 11:04

sledovani hd filmy z usb na tv

Příspěvekod hanis90 » 19 črc 2009 11:18

ahoj sem tu novy a obednal sem si novou fullHD televizi a mam na ni usb port a chtel bych se zeptat jestli mi ta televize prehraje film ve formatu mkv nebo jestli ji musim nejak prevadet. Televize je Philips 37PFL9604H. dekuju za rady.

Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: 22 črc 2009 16:57

Re: sledovani hd filmy z usb na tv

Příspěvekod kalexar » 10 srp 2009 21:12

hanis90 píše:ahoj sem tu novy a obednal sem si novou fullHD televizi a mam na ni usb port a chtel bych se zeptat jestli mi ta televize prehraje film ve formatu mkv nebo jestli ji musim nejak prevadet. Televize je Philips 37PFL9604H. dekuju za rady.

No ja mam od samsungu a tam ma USB 2.0 Movie a prehrava mi to .mkv soubor (nebo spis jen MPEG-4 ktery je uvnitr .mkv ) Tvoje by to prehrat taky mela. Jen asi budes muset vyzkouset jaky zvukovy kodek ti pujde , je mozny ze .DTS ti nepujde ale .AC3 jo . Dej vedet jak na tom jsi ....

Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 19 črc 2009 11:04

Příspěvekod hanis90 » 12 srp 2009 14:40

tak ja sem tam zkusil davat plno formatu ale ani jeden sem nerozchodil.. sice je pravda ze se v tech formatech moc nevyznam ale zkousel sem ty zakladni avi a tak a nic. u nektereho mi ukazalo ze se to prehrava ale nebyl obraz ani zvuk..

Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 13 úno 2009 11:46

Otazka a vzaroven ziadost o pomoc.

Příspěvekod Bebo28 » 08 zář 2009 13:24

Nazdar ja zasa mam Telku Samsung LE32B651T3W ma to wifi a pod.Kupil som si externy HDD Samsung Story 1.5T a mam taky problem ze prehrava ta telka skoro vsetko az na nejake filmy v mkv ktore kusok posekava zvuk alebo mi nespusti zvuk lebo chyba codeku.Takze by som potreboval poradit ako napr prerobit mkv zasa na mkv ale s inym codekom.Asi bude fakt problem v DTS no ale telka to podporuje skuste sa pozriet na tech udaje
http://www.samsung.com/sk/consumer/deta ... B651T3WXXH

je tam podopora firmvare ale ci to pomoze to neviem :( Skuste niekto pomoct thx za odpovede.

Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 29 pro 2009 01:01

Příspěvekod svejk » 03 led 2010 01:01

tak mám podobný problém koupil jsem tv LG 47LH5000 a některý mkv soubory přehraje některé ne a dosud jsem vypozoroval že je nejspíš na překážku Format_Settings_RefFrames/String : 5 frame
pokud je tam 4 a níž tak v poho, pokud 5 a výš tak mi to nejde nevíte jak jednoduše snížit tuto hodnotu?
A DTS zatím nejde škoda že mi to alespon nepřepošle do Receiveru protože ten to dekodovat umí kdyby měl nikdo taky LG tak dejte vědět rád pokecám třeba i poradím.

V.I.P.
Uživatelský avatar
Příspěvky: 416
Registrován: 19 kvě 2008 09:20

Příspěvekod immortal » 03 led 2010 02:52

svejk píše:tak mám podobný problém koupil jsem tv LG 47LH5000 a některý mkv soubory přehraje některé ne a dosud jsem vypozoroval že je nejspíš na překážku Format_Settings_RefFrames/String : 5 frame
pokud je tam 4 a níž tak v poho, pokud 5 a výš tak mi to nejde nevíte jak jednoduše snížit tuto hodnotu?
A DTS zatím nejde škoda že mi to alespon nepřepošle do Receiveru protože ten to dekodovat umí kdyby měl nikdo taky LG tak dejte vědět rád pokecám třeba i poradím.


Mam pocit ze to nejak souvisi s level obrazu.Pokud je obraz 4,1 jde to v pohode,pokud je level 5,1 jsou problemy nebo naopak ale vim ze se to uz nekde resilo.PS3 treba nehraje filmy co maji level 3,1.
Nepreji si jakykoliv reup mych filmu na rapid.

Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 29 pro 2009 01:01

Příspěvekod svejk » 03 led 2010 12:18

immortal píše:
svejk píše:tak mám podobný problém koupil jsem tv LG 47LH5000 a některý mkv soubory přehraje některé ne a dosud jsem vypozoroval že je nejspíš na překážku Format_Settings_RefFrames/String : 5 frame
pokud je tam 4 a níž tak v poho, pokud 5 a výš tak mi to nejde nevíte jak jednoduše snížit tuto hodnotu?
A DTS zatím nejde škoda že mi to alespon nepřepošle do Receiveru protože ten to dekodovat umí kdyby měl nikdo taky LG tak dejte vědět rád pokecám třeba i poradím.


Mam pocit ze to nejak souvisi s level obrazu.Pokud je obraz 4,1 jde to v pohode,pokud je level 5,1 jsou problemy nebo naopak ale vim ze se to uz nekde resilo.PS3 treba nehraje filmy co maji level 3,1.


nn stím problém nemám aď je tam 4,1 nebo 5,1 tak mi to jde pokud je refframe 4 a níž, pokud 5 a výš tak nejde. jinak děkuji a rád o tom budu dál diskutovat třeba na něco příjdem zatím předělávám filmy v Xilisoft HD Video Converter ale o trochu se mi zvětší datově a malinko zhorší ve kvalitě ukázka

před:
Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L5.1
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 8 frame
MuxingMode : Container profile=Unknown@5.1
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 1h 28mn
Bit rate : 6 148 Kbps
BitRate_Nominal/String : 6 290 Kbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 072pixely
Poměr stran : 16:9
DisplayAspectRatio_Original/Stri : 16:9
Frame rate : 25,000 fps
Rozlišení : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.119
StreamSize/String : 3,81 GiB (87%)
Titul : x264 Videostream
Enkódoval : x264 core 54 svn-606
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / slices=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=6290 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30
Jazyk : English

po upravě:
Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : Baseline@L5.1
Format_Settings_CABAC/String : Ne
Format_Settings_RefFrames/String : 1 frame
MuxingMode : Container profile=Unknown@5.1
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 1h 28mn
Bit rate : 11,8 Mbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 080pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 25,000 fps
Rozlišení : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.228
StreamSize/String : 7,31 GiB (95%)

ale uprava trvá docela dlouho cca 16 - 24 hod
nevím jak tam dostat třeba refframe 4 ale prostě tam mám jedna nikde jsem nenašel kde to v tom programu nastavit

V.I.P.
Uživatelský avatar
Příspěvky: 416
Registrován: 19 kvě 2008 09:20

Příspěvekod immortal » 03 led 2010 21:39

Myslim je to timto Format_Profile : High@L5.1

aspon majitele popcornu a tvix na to nadavali ze bud to umi 5,1 a 4,1 to numi nebo anopak uz nevim ja se timhle nezabyvam.jen vim ze seto nekde resilo a melo by to jit udelat na 4,1 v ts muxeru nebo v mkv merge tusim.V ts muxeru ti jde jiste jen nevim jestli si s matroskou sedne.
Nepreji si jakykoliv reup mych filmu na rapid.

Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 29 pro 2009 01:01

Příspěvekod svejk » 04 led 2010 19:24

immortal píše:Myslim je to timto Format_Profile : High@L5.1

aspon majitele popcornu a tvix na to nadavali ze bud to umi 5,1 a 4,1 to numi nebo anopak uz nevim ja se timhle nezabyvam.jen vim ze seto nekde resilo a melo by to jit udelat na 4,1 v ts muxeru nebo v mkv merge tusim.V ts muxeru ti jde jiste jen nevim jestli si s matroskou sedne.


ne ne opravdu mi tato hodnota nevadi muže tam bejt obojí jen REFFRAMES

V.I.P.
Uživatelský avatar
Příspěvky: 416
Registrován: 19 kvě 2008 09:20

Příspěvekod immortal » 04 led 2010 21:34

svejk píše:
immortal píše:Myslim je to timto Format_Profile : High@L5.1

aspon majitele popcornu a tvix na to nadavali ze bud to umi 5,1 a 4,1 to numi nebo anopak uz nevim ja se timhle nezabyvam.jen vim ze seto nekde resilo a melo by to jit udelat na 4,1 v ts muxeru nebo v mkv merge tusim.V ts muxeru ti jde jiste jen nevim jestli si s matroskou sedne.


ne ne opravdu mi tato hodnota nevadi muže tam bejt obojí jen REFFRAMES


Jeste mala otazecka USB jsou ve formatu FAT 32 jestli se nepletu a ten umi hrat jen 4,7 Gb soubory vetsi ne i kdyby mel USB treba 100Gb umi jen 4,7 soubory.Pokud si ho nejak preformatoval do NTFS ktery by umelo 4,7 a vic muze byt problem v tom.Pokud to tedy mas v NTFS.Tvuj soubor ma 7 GB to FAT 32 neumi.
Nepreji si jakykoliv reup mych filmu na rapid.

Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 29 pro 2009 01:01

Příspěvekod svejk » 05 led 2010 16:13

immortal píše:Jeste mala otazecka USB jsou ve formatu FAT 32 jestli se nepletu a ten umi hrat jen 4,7 Gb soubory vetsi ne i kdyby mel USB treba 100Gb umi jen 4,7 soubory.Pokud si ho nejak preformatoval do NTFS ktery by umelo 4,7 a vic muze byt problem v tom.Pokud to tedy mas v NTFS.Tvuj soubor ma 7 GB to FAT 32 neumi.



nevím to jistě ale FAT32 umí max 2GB já mám 500GB v NTFS a jak říkám mkv mi to přehraje i když má třeba 12GB pokud nemá reffranes větší jak 4

V.I.P.
Uživatelský avatar
Příspěvky: 416
Registrován: 19 kvě 2008 09:20

Příspěvekod immortal » 05 led 2010 17:03

svejk píše:
immortal píše:Jeste mala otazecka USB jsou ve formatu FAT 32 jestli se nepletu a ten umi hrat jen 4,7 Gb soubory vetsi ne i kdyby mel USB treba 100Gb umi jen 4,7 soubory.Pokud si ho nejak preformatoval do NTFS ktery by umelo 4,7 a vic muze byt problem v tom.Pokud to tedy mas v NTFS.Tvuj soubor ma 7 GB to FAT 32 neumi.



nevím to jistě ale FAT32 umí max 2GB já mám 500GB v NTFS a jak říkám mkv mi to přehraje i když má třeba 12GB pokud nemá reffranes větší jak 4


No ja koual na 10 blu ray disku a vsechny meli frame pod 5 je me divny jak docilit tech 8 co te nejdoua,el asi to bude mit co delat s nastaveni pri ripovani na mkv.pokud to nejde zmenit asi mas smulu,ale skus to prohnat ts muxerem a zadat volbu bud ts nebo avchd to by mohlo byt v poradku
Nepreji si jakykoliv reup mych filmu na rapid.

Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: 29 pro 2009 01:01

Příspěvekod svejk » 05 led 2010 22:15

immortal píše:
No ja koual na 10 blu ray disku a vsechny meli frame pod 5 je me divny jak docilit tech 8 co te nejdoua,el asi to bude mit co delat s nastaveni pri ripovani na mkv.pokud to nejde zmenit asi mas smulu,ale skus to prohnat ts muxerem a zadat volbu bud ts nebo avchd to by mohlo byt v poradku

nn to nepomuže to už jsem taky zkoušel taky by mě zajímalo v jakým programu to nastavuji nebo jen v codecu nevim

Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 21 pro 2009 23:42

Příspěvekod prdelka_65 » 12 led 2010 22:57

Odpověď na původní dotaz:

Formáty přehrávání:

MP3,

WMA v2 až v9.2,

Soubory prezentace (.alb),

Fotografie JPEG,

MPEG1,

MPEG2,

MPEG4,

AVI,

H.264/MPEG-4 AVC,

MPEG-Progam-stream PAL,

WMV9/VC1

Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 03 led 2010 13:07

Příspěvekod santin » 15 led 2010 21:54

svejk píše:
immortal píše:
svejk píše:tak mám podobný problém koupil jsem tv LG 47LH5000 a některý mkv soubory přehraje některé ne a dosud jsem vypozoroval že je nejspíš na překážku Format_Settings_RefFrames/String : 5 frame
pokud je tam 4 a níž tak v poho, pokud 5 a výš tak mi to nejde nevíte jak jednoduše snížit tuto hodnotu?
A DTS zatím nejde škoda že mi to alespon nepřepošle do Receiveru protože ten to dekodovat umí kdyby měl nikdo taky LG tak dejte vědět rád pokecám třeba i poradím.


Mam pocit ze to nejak souvisi s level obrazu.Pokud je obraz 4,1 jde to v pohode,pokud je level 5,1 jsou problemy nebo naopak ale vim ze se to uz nekde resilo.PS3 treba nehraje filmy co maji level 3,1.


nn stím problém nemám aď je tam 4,1 nebo 5,1 tak mi to jde pokud je refframe 4 a níž, pokud 5 a výš tak nejde. jinak děkuji a rád o tom budu dál diskutovat třeba na něco příjdem zatím předělávám filmy v Xilisoft HD Video Converter ale o trochu se mi zvětší datově a malinko zhorší ve kvalitě ukázka

před:
Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L5.1
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 8 frame
MuxingMode : Container profile=Unknown@5.1
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 1h 28mn
Bit rate : 6 148 Kbps
BitRate_Nominal/String : 6 290 Kbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 072pixely
Poměr stran : 16:9
DisplayAspectRatio_Original/Stri : 16:9
Frame rate : 25,000 fps
Rozlišení : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.119
StreamSize/String : 3,81 GiB (87%)
Titul : x264 Videostream
Enkódoval : x264 core 54 svn-606
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / slices=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=6290 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30
Jazyk : English

po upravě:
Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : Baseline@L5.1
Format_Settings_CABAC/String : Ne
Format_Settings_RefFrames/String : 1 frame
MuxingMode : Container profile=Unknown@5.1
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 1h 28mn
Bit rate : 11,8 Mbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 080pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 25,000 fps
Rozlišení : 8 bits
Colorimetry : 4:2:0
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.228
StreamSize/String : 7,31 GiB (95%)

ale uprava trvá docela dlouho cca 16 - 24 hod
nevím jak tam dostat třeba refframe 4 ale prostě tam mám jedna nikde jsem nenašel kde to v tom programu nastavit


Hodnotu refframe měním v programu Handbrake. Když mám hodnotu vyšší než 4, tak mi to mkv přes usb taky TV nepřehraje.

Další

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník